Pariul Bitdefender pentru România: cum vrea să susțină afacerile viitorului

de: Andreea Cuzub
12 06. 2018
Florin Talpeș (stânga), fondatorul Bitdefender, a prezentat la Cluj planul pentru un incubator de afaceri. Imagine via Techsylvania/Facebook

Bitdefender a anunțat la Cluj că vrea să creeze o nișă în zona IT: companii specializate în securitate cibernetică. În acest sens a pregătit un incubator pentru astfel de afaceri.

Bitdefender a afirmat la Cluj, într-o conferință din cadrul Techsylvania, că va investi în zona de securitate cibernetică. În acest sens, Florin Talpeș, fondatorul companiei, a anunțat lansarea unui incubator pentru startup-uri din această zonă.

Bitdefender este cea mai mare companie de securitate cibernetică din România și una dintre cele mai mari din lume. În acest sens, și mai ales după ce s-a extins pe zona de hardware, acest pas în zona de susținere a startup-urilor era firesc. Talpeș a afirmat în conferința susținută la Cluj că ecosistemul încă nu e dezvoltat.

Una dintre declarațiile pe care el a făcut-o a fost că o problemă mare e în ieșirea cu produse în afară. În fapt, el a văzut de ceva timp asta ca o piedică în România. Odată cu acest incubator speră să rezolve această incapacitate măcar pe zona de securitate cibernetică.

Ideea Bitdefender este să ia echipe interesate de domeniu și să creeze atât brevete care pot fi folosite în domeniu, cât și să exploreze concepte esențiale pentru securitatea cibernetică. În cazul brevetelor, compania a reușit deja să se remarce atât prin software, cât și prin hardware, astfel că vine cu toată expertiza de care s-ar putea bucura companii noi.

Totodată, compania va aloca circa un milion de euro ca investiție. Vor fi finanțări oferite pe anumite niveluri, începând de la 50.000 de euro. Echipele care se vor înscrie în acest program vor beneficia de suport cel puțin șase luni. Finanțarea va fi flexibilă, dar va fi dependentă de idee, de produsul final.

Oficial, programul va fi lansat în septembrie. Mai departe vom vedea ce se întâmplă. La cum a prezentat situația fondatorul companiei, este interesat pe zona de hardware, de securizare a noilor tipuri de gadget, asta mai ales în așteptarea tehnologiei 5G care va conecta la internet și mai multe dispozitive.

În timpul discursului său pe scena din Cluj, Talpeș a atins mai multe puncte importante despre ecosistemul micilor afaceri și inovații din România. Vom reveni în amănunt cu acestea.